KTU mecenatas susitiko su remiamais studentais

Bal 19 2022

Vienas Kauno technologijos Universiteto (KTU) mecenatų inicijavo gyvą susitikimą su Ekonomikos ir verslo (EVF) antrosios pakopos (magistrantūros) studijų studentais, laimėjusiais mecenato įsteigtas stipendijas. Susitikimo tikslas buvo iš arčiau susipažinti su geriausių rezultatų pasiekusiais bei investicijomis besidominčiais jaunuoliais, taip siekiant užmegzti dialogą tarp akademinės aplinkos bei verslo atstovų. Studijų laikotarpiu, kas mėnesinę, 200 eurų finansinę paramą, dviems stropiai besimokantiems magistrantams skyrė KTU Alumnas – Rolandas Malaiška.

Į mėnesinę 200 eurų stipendiją pretenduoti galėjo du geriausiai besimokantys minėto fakulteto magistrantūros programos studentai, kurie, be studijų, aktyviai domisi ir investavimo į akcijas temomis.

Į susitikimą atvykę finansinį paskatinimą gaunantys studentai smalsavo išvysti bei susipažinti su savo rėmėju ir asmeniškai jam padėkoti. Vienas jų prisipažino, kad praėjusiais mokslo metais taikyti karantino suvaržymai jam pakišo koją, dėl to šiek tiek krito jo studijų rezultatų vidurkis, tad po pirmojo pusmečiu jam teko perleisti stipendiją kitam studentui. Todėl buvo skelbiamas papildomas konkursas ir renkamas naujas stipendijos laimėtojas.

„Man reikia gyvo bendravimo tiek gyvenime, tiek studijose. Neneigsiu, kad mokymasis namų sąlygomis leido mažiau susikaupti ir susikoncentruoti ties siekiamais rezultatais. Esu dėkingas už man suteiktą galimybę, nes stipendija yra puiki paskata praverčianti savirealizacijoje, nesvarbu ar tai būtų studijos, hobis, ar turiningas laisvalaikis. Palaikant tokį sveiką balansą daug lengviau studijuoti ir išlikti motyvuotam“, – teigė Inovacijų valdymo ir antreprenerystės studijų programos magistrantas Augustinas Laimonas Bytautas.

Jis taipogi pridūrė, kad stipendija buvo skirta studentams, besidomintiems investavimu, tad savąją panaudojo pagal paskirtį – beveik visą investavo ir eksperimentavo su finansiniais instrumentais.

Sėkmė atėjo netikėtai

Savo stipendijos vietą šį semestrą Augustinas Laimonas Bytautas užleido Finansų magistrantūros studijas kremtančiai Gretai Dominaitytei, kurios svajonė gauti finansinę paramą studijoms netikėtai virto realybe.

„Šios stipendijos laimėjimas man yra lyg padėka už visas įdėtas pastangas mokslo srityje. Stipendija nėra tik pinigų papildymas banko sąskaitoje, tai labiau paskatinimas nebijoti ir drąsiai žengti pirmyn. Linkiu ir kitiems studentams drąsiau svajoti ir siekti to, ko nori, nes svajonės pildosi“, – sakė G. Dominaitytė ir prasitarė, kad gautus pinigus ketina atsidėti taupymui.

Kitas stipendijos laimėtojas – Ekonomikos studijų programos studentas Tauras Aleksandravičius, kuris po pertraukos tarp bakalauro į magistrantūros studijas grįžęs į universitetą gana netikėtai nutarė sudalyvauti bendrame mecenatų stipendijų konkurse, kuris jam buvo sėkmingas.

„Ir anksčiau domėjausi ekonomika bei finansiniais dalykais, o laimėta stipendija tik dar labiau sustiprino mano motyvaciją mokytis. Šiuo metu magistro studijas tenka derinti su darbu Lietuvos kariuomenėje, bet džiaugiuosi turėdamas galimybę praktikoje panaudoti daugelį studijų metu įgytų žinių. KTU – puiki terpė tobulėti“, – sakė T. Aleksandravičius.

Padėka Alma Mater

Finansinį studentų rėmimą R. Malaiška planuoja tęsti mažiausiai penkerius metus. Tokiu būdu jis nori atsidėkoti savo Universitetui už jam suteiktas žinias ir vertingas patirtis KTU Statybos fakultete (tuometiniame KPI).

„Pinigai tai tarsi ekonomikos kraujas, o ekonomika – mokslas apie Valstybės sveikatą. Remdamas gabius studentus noriu prisidėti prie geresnės ir šviesesnės Lietuvos ateities. Juk savo studijų metais ir pats gavau padidintą stipendiją, kuri man reiškė savotišką įvertinimą už mano pastangas mokytis ir dirbti“, – teigė mecenatas ir KTU alumnų asociacijos valdybos narys R. Malaiška.

Jis taip pat priduria, kad verslo atstovų įsitraukimas į pažangių studentų finansavimą galėtų būti ir didesnis, mat neretai gabiems studentams trūksta nuoširdaus palaikymo, motyvacijos siekti daugiau ir tuo pačiu džiaugtis, kad jų pasiekimai nelieka nepastebėti.

R. Malaiška ragina ir kitus KTU alumnus prisidėti prie kilnaus tikslo bei taip paremti jaunąją kartą.

Mecenatų stipendijas galima laimėti dalyvaujant bendrame mecenatų stipendijų konkurse, kuris organizuojamas du kartus per metus – rudenį ir pavasarį.

Naujienlaiškis / Newsletter

Nario mokestis

Nario mokestis – puiki galimybė prisidėti prie KTU Alumnų asociacijos veiklų vystymo. Surinkti narystės mokesčiai naudojami alumnų susitikimų organizavimui, jaunųjų Universiteto talentų rėmimui ir aktyviausiųjų studentų stipendijoms.

KTU Alumnų asociacijos susirinkimo metu nustatytas tikrojo nario mokestis – 50 Eur. Nario mokestis mokamas iki kalendorinių metų vasario 1 d. už einamuosius metus. Plačiau skaityti čia. Dėkojame.

Membership fee

The membership fee is a great opportunity to contribute to the development of the activities of the KTU Alumni Association. The collected membership fees are used to organise Alumni meetings, support young talents of the University and to establish scholarships for the most active students.

The fee for a full member is  50 EUR and it was set at during the meeting of all members of KTU Alumni Association. The membership fee is payable by February 1st for the current year. Read more here. Thank you.

Nario registracija / Member registration

Bendra informacija / General info

Žingsnis / Step

1/3

Pildymo progresas / Progress

0%

Prisijungimas


Arba prisijunkite per

Neturi paskyros? Sukurk ją čia