Veiklos dešimtmečio proga – padėkos ateities lyderystės ugdytojams

Bal 19 2022

Lapkričio 10 d., Kauno technologijos universiteto (KTU) Alumnų asociacija minėjo jubiliejinį 10-ąjį gimtadienį. Šventės dalyviai į renginį rinkosi III Universiteto rūmuose.

Darius Vaičiulis_KTU alumnų asociacijos prezidentas
KTU Alumnų asociacijos prezidentas Darius Vaičiulis

Pagrindiniu dešimtojo gimtadienio akcentu pasirinktas iškilmingas padėkų įteikimas. Asociacija dėkojo visiems prisidėjusiems gerais darbais ir iniciatyvomis už indėlį į Universiteto ateitį. Organizatoriai viliasi, kad padėkos vakaro formatas jau tampa gražia tradicija, startavusia 2019 m.

„Šiemet dėkojame tiems, kurie daugiausia įsitraukė į KTU studijų procesą, steigė skatinamąsias stipendijas, motyvavo studentus ir dalinosi patirtimi, prisidėjo prie ateities lyderių ugdymo, kūrė praktikos ir darbo vietas“, – sakė Alumnų centro vadovė Skaistė Valienė.

„Esame pasiilgę vieni kitų. Alumnų veikla Universitetui labai svarbi, o Universitetas, tikimės, svarbus alumnams,“ – abipuse bendradarbiavimo verte įsitikinęs kalbėjo KTU rektorius Eugenijus Valatka. Renginyje dalyvavo įvairių verslo įmonių ir organizacijų atstovai, Universiteto bendruomenės nariai bei KTU alumnai.

Renginio metu buvo apdovanoti devyni nominantai

KTU alumnų asociacijos 10-metis

KTU Mechanikos inžinerijos ir dizaino fakultetas nominavo UAB „Novameta“ direktorių Mindaugą Jonuškį už nuoširdų ir betarpišką bendravimą su fakulteto kolegomis bei studentais, kuris leido pasiekti puikių akademinių rezultatų. Mindaugas – ilgalaikis studijų programų komiteto narys, jo vadovaujamoje įmonėje nemažai KTU studentų atlieka praktikas. Šio KTU alumno pagalba buvo itin svarbi ir vystant Pramoninio dizaino inžinerijos studijų programą.

KTU Cheminės technologijos fakultetas nominavo draugišką požiūrį aplinkai puoselėjančią įmonę UAB „Cosmoway“, kuri yra ilgametis fakulteto partneris. Padėką atsiėmė įmonės gamybos vadovas Raimundas Dautartas. „Cosmoway“ bendradarbiavimą vykdo įvairiomis kryptimis: dalyvauja studijų procese ir įvairiose darbo grupėse, kuriose siekiama tobulinti fakultete vykdomas studijų programas; populiarina chemijos, inžinerijos, technologijų ir fizinių mokslų kryptis, skiriant tikslines stipendijas pirmakursiams; pasižymi atsakingu požiūriu į karjeros planavimą, siūlydami praktikos ir darbo vietas fakulteto alumnams.

KTU Elektros ir elektronikos fakultetas nominavo „Teltonika“ įmonių grupės įkūrėją ir prezidentą Arvydą Paukštį. „Teltonika“ įsteigė 90 tūkst. eurų stipendijų fondą būsimiems KTU pirmakursiams, pasirinkusiems šias studijas, siekiant populiarinti studijas technologijos ir inžinerijos mokslų kryptyse. Taip KTU studentai gali pretenduoti į specialiąsias stipendijas, be to, jiems atsiveria praktikos bei įsidarbinimo galimybės visose „Teltonika“ dukterinėse įmonėse.

KTU alumnų asociacija

KTU Ekonomikos ir verslo fakultetas nominavo darbo rinkos ekspertą ir Personalo paieškos bendrovės „Alliance for Recruitment“ parnerį Andrių Francą. Fakulteto atstovai dėkojo KTU alumnui ir fakulteto tarybos nariui, partneriui, Švedijos prekybos rūmų Lietuvoje valdybos pirmininkui, KTU Karjeros centro (dabar – Karjeros ir ugdymo centras) įkūrėjui A. Francui už pagalbą jaunimui atrandant savo karjeros kelią bei glaudų verslo bendradarbiavimą su KTU mokslininkais ir akademine bendruomene, siekiant išugdyti ateities lyderius.

Informatikos fakultetas nutarė pagerbti Almantą Karpavičių iš „TransUnion“. Sau darbo vietas įmonėje rado kone 100 KTU alumnų. „TransUnion“ – atvira bendradarbiavimui, pasiruošusi padėti, aktyviai dalyvauja studentų motyvacijos, kokybės gerinimo procese.

„Programavimas – menas, o aš esu kelyje tapti meistru. Vertinu tai, ką man davė mano Alma Mater. Pabuvęs studento kailyje, o dabar turėdamas ne tik teorinės, bet ir praktinės patirties, turiu galimybę dalyvauti ir baigiamųjų darbų gynimo komisijose, pabendrauti su studentais, galbūt net juos įkvėpti ir motyvuoti drąsiai žengti karjeros žingsnius“, – sakė ilgiau kaip penkerius metus „TransUnion“ programuotoju ir „Software Development Academy“ mokytoju dirbantis Almantas.

KTU Matematikos ir gamtos mokslų fakultetas nutarė deleguoti UAB „ATEA“ direktorių Raimundą Puskunigį, kuris yra ilgametis fakulteto organizuojamo profesoriaus Jono Matulionio respublikinio jaunųjų matematikų konkurso rėmėjas. Šios įmonės įsteigtais prizais apdovanojami jaunųjų matematikų konkurso I–III vietų laimėtojai, taip pat konkurso dieną vykstančių moksleivių laisvalaikio užimtumo veiklų – protmūšio ir linksmosios daugiakovės – nugalėtojai.

KTU Statybos ir architektūros fakultetas (SAF) nominavo „YIT Lietuva“ vadovą Kęstutį Vanagą už trečią jo kadenciją KTU SAF taryboje, taip pat įmonės steigtas mecenatų stipendijas bei įvairių universiteto renginių rėmimą, teiktą pagalbą modernizuojant fakulteto infrastruktūrą. „YIT Lietuva“ yra vieni iš KTU SAF Išmaniųjų miestų ir infrastruktūros centro steigėjų.

KTU Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų fakultetas nominantu pasirinko Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos patarėją, Seimo narį, buvusį LR socialinės apsaugos ir darbo ministrą Donatą Jankauską, kuris itin aktyviai vysto bendras Sodros ir Edukacinių kompetencijų centro šviečiamąsias veiklas moksleiviams, yra įsitraukęs kaip socialinis partneris: dalyvauja fakulteto Taryboje, Fakulteto atestacijos ir konkursų komisijose.

Panevėžio technologijų ir verslo fakultetas nominavo „IOCO Packaging“ marketingo vadovę Drąsutę Burbienę, kuri kasmet aktyviai dalyvauja studijų procese kaip verslo atstovė – kviečiama į „Tarptautinio verslo“, „Vadovavimo iššūkių“, „Marketingo sprendimų“ tematikos paskaitas.

„Didžiausias iššūkis gyvenime yra įveikti savo paties nusistatytas ribas ir eiti taip toli, kaip niekada nebūtum nė svajojęs. Studijavimas universitete yra ėjimas į priekį. Mokslas keičia požiūrį į pasaulį, skatina mąstyti kūrybiškai, suprasti daugybę dalykų, taip pat suprasti ir apdoroti kasdien gaunamą informaciją bei padaryti tam tikras išvadas“, – renginio metu sakė KTU alumnė.

Padėkos simbolis

Lietuvos monetų kalyklai ir KTU kolegoms bendradarbiaujant, sukurtas sidabrinis sėkmės pinigėlis su holograma. Jame vaizduojamas raktelis, kuris atrakina ir užrakina bet kurias duris, panaikina kliūtis mūsų kelyje ir simbolizuoja pasirinkimo laisvę.

Naujienlaiškis / Newsletter

Nario mokestis

Nario mokestis – puiki galimybė prisidėti prie KTU Alumnų asociacijos veiklų vystymo. Surinkti narystės mokesčiai naudojami alumnų susitikimų organizavimui, jaunųjų Universiteto talentų rėmimui ir aktyviausiųjų studentų stipendijoms.

KTU Alumnų asociacijos susirinkimo metu nustatytas tikrojo nario mokestis – 50 Eur. Nario mokestis mokamas iki kalendorinių metų vasario 1 d. už einamuosius metus. Plačiau skaityti čia. Dėkojame.

Membership fee

The membership fee is a great opportunity to contribute to the development of the activities of the KTU Alumni Association. The collected membership fees are used to organise Alumni meetings, support young talents of the University and to establish scholarships for the most active students.

The fee for a full member is  50 EUR and it was set at during the meeting of all members of KTU Alumni Association. The membership fee is payable by February 1st for the current year. Read more here. Thank you.

Nario registracija / Member registration

Bendra informacija / General info

Žingsnis / Step

1/3

Pildymo progresas / Progress

0%

Prisijungimas


Arba prisijunkite per

Neturi paskyros? Sukurk ją čia